Zeleninový krém se sýrem a chlebovými krutonky

Recepty, Polévky

Suroviny

3 karotky
1/2 většího celeru
2 petržele
2 šalotky
2 lžíce másla
150 ml smetany ke šlehání
150 g Goudy
2-3 krajíce cibulového chleba na krutonky
olej
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
pažitka
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a chvíli ji restujeme. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme mletým pepřem.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme chléb nakrájený na kostičky a opečeme dozlatova. Sýr nastrouháme nahrubo.

  3. Polévku rozdělíme na talíře, doplníme sýrem, krutonky a hustě posypeme jemně krájenou petrželkou a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!