Zeleninovo - masová sekaná, plněná smotky s gorgonzolou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g umletého libovějšího bůčku
1-2 vejce
čerstvá majoránka
strouhanka
1 malá kapusta
1/2 listový špenát mražený(protlak)
1 jarní cibulka s natí
4-5 stroužků česneku
125 ml mléka
strouhanka
1 kávová lžička uzené červené papriky
libeček
petrželka
6 tenkých koleček trvanlivé kvalitní uzeniny nebo plátky uzeného masa
150 g gorgonzoly nebo Nivy
1 polévková lžíce dijonské hořčice
olej
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nejdříve špenát. Kostky špenátu necháme mírně rozmrazit. Kapustu kromě tvrdých listů nakrájíme na kousky a povaříme doměkka nebo nakrájíme na nudličky a dáme nad páru na dobu cca 3 minuty.

  2. Když kapusta trochu vychladne, smícháme ji s umletý bůčkem.

  3. Přidáme povolené špenátové kostky, pokrájenou cibulku, čerstvou majoránku, pepř, vejce, trochu mléka, prolisovaný česnek, medvědí česnek a dijonskou hořčici.

  4. Vše řádně promícháme, aby se masová směs se špenátem, kořením a kapustou dobře spojila. Pokud je potřeba, přisypeme podle konzistence ještě strouhanku. Gorgonzolu nebo Nivu pokrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm a zabalíme do tenkých plátků trvanlivé uzeniny.

  5. Mokrou rukou rozprostřeme těsto na plát a na něj poklademe uzeninové smotky s gorgonzolou nebo nivou, libečkem a plocholistou petrželkou.

  6. Masový plát s náplní, mokrou rukou zavineme, posypeme na povrchu kmínem a dáme na plech, pokapaný olejem do vyhřáté trouby.

  7. Pečeme nejdříve přikryté alobalem cca 20 minut a pak již necháme dopéci bez přikrytí do pěkné zlatavé kůrečky. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!