Domácí pampeliškový med

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

400 ks květů pampelišek
2 citrony
2 l vody
2 kg cukru krystalu

Postup přípravy receptu

  1. Pampelišky lehce propláchneme.

  2. Dáme do většího hrnce, přidáme i s kůrou na kolečka nakrájené vypeckované, důkladně omyté citrony, zalijeme 2 l vody a dáme cca 30 min vařit.

  3. Povařené pampelišky necháme 24 hod při pokojové teplotě vyluhovat.

  4. Druhý den scedíme přes plátno a vymačkáme zbylou šťávu.

  5. Přidáme 2 kg cukru a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny.

  6. Správnou hustotu medu zkoušíme tak, že kápneme na talířek a po vystydnutí zjistíme konzistenci.

  7. Čím déle med vaříme, tím je hustější.

  8. Poté vařící med plníme do zavařovacích sklenic, důkladně zavíčkujeme a necháme dnem vzhůru vystydnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!