Mléčná polévka s batátem

Recepty, Polévky

Suroviny

8-10 stonků řapíkatého celeru
6 stroužků česneku
1 litr plnotučného mléka
1 batát
1 velká šalotka nebo cibule
1 vrchovatá lžíce rýžové mouky
olivový olej
sůl
pepř
mletý kmín
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli.

  2. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kostky, který přidáme k cibuli a k tomu i česnek. Opékáme asi 2-3 minuty.

  3. Vše zasypeme rýžovou moukou a opět opékáme 2 minuty. Tuto směs zalijeme mlékem a přidáme na kostičky nakrájený batát. Necháme vařit pod pokličkou 20 minut.

  4. Polévku dochutíme solí, pepřem, kmínem a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!