Zeleninové prsty s uzeným sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední květák
1 mrkev
1/2 menšího celeru
2 vejce
100 g uzeného sýra
hladká mouka
sůl
pepř
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a jen krátce povaříme (nejlépe v páře). Necháme zchladnout a poté nastrouháme na okurkovém struhadle. Do mísy ke květáku nastrouháme na jemno syrovou mrkev, celer a uzený sýr. Přidáme celá vejce, sůl, pepř a tolik mouky, aby vznikla lepivá hmota, která bude držet u sebe.

  2. Kuchyňské prkénko obalíme potravinovou folií nebo ho vsuneme do mikrotenového sáčku a hmotu na něj rovnoměrně rozprostřeme do vrstvy silné cca 2 cm. Okraje zarovnáme (viz. foto) a dáme na hodinu do mrazáku.

  3. Po této době ztuhlý plát nakrájíme na obdélníky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s různě upravenými brambory nebo s chlebem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!