Zeleninová směs
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 900 g celeru
- 900 g mrkve
- 400 g petržele či pastiňáku
- 500 g kedlubny
- 400 g květáku
- 400 g cibule
- 200 g česneku
- 100 g celerové natě
- 80 g petrželové natě
- 500 g másla
- 1 kg soli
Postup Zeleninová směs
Postup přípravy receptu
-
Veškeré váhy jsou uvedeny po očištění zeleniny.
Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15 min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout, nesterilovat.
Při použití pozor na již obsaženou sůl, ať nepřesolíte:)
Nemusí se skladovat v lednici, ale je vhodné mít raději v chladnu (sklep, komora...).
Výborný pomocník do polévek, omáček, pod maso atd.