Zeleninová směs

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

900 g celeru
900 g mrkve
400 g petržele či pastiňáku
500 g kedlubny
400 g květáku
400 g cibule
200 g česneku
100 g celerové natě
80 g petrželové natě
500 g másla
1 kg soli

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré váhy jsou uvedeny po očištění zeleniny.

  2. Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15 min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout, nesterilovat.

  3. Při použití pozor na již obsaženou sůl, ať nepřesolíte:)

  4. Nemusí se skladovat v lednici, ale je vhodné mít raději v chladnu (sklep, komora...).

  5. Výborný pomocník do polévek, omáček, pod maso atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!