Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4 čerstvé papriky
250 g mletého hovězího masa
200 g cizrny
1 červená cibule
1 rajský protlak
3-4 stroužky česneku
200 ml smetany ke šlehání
200 ml rajčatového pyré
1 lžička římského kmínu
1 lžička koriandru
několik lístků koriandrové nati
1 menší lžička sekaných Chilli papriček
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme den předem a poté ji uvaříme doměkka a scedíme. Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu.

  2. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme mleté maso a rovněž ho orestujeme ze všech stran. Vařečkou maso od sebe oddělujeme. Když změní barvu, tak ho osolíme a přidáme směs z hmoždíře. Přidáme ještě rajčatový protlak, promícháme a vše podusíme. Přisypeme uvařenou cizrnu a dosolíme.

  3. Směsí naplníme paprikové lusky. Smetanu prošleháme s rajčatovým pyré a trochu osolíme. Tuto omáčku dáme na dno zapékací misky, položíme do ní naplněné lusky a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Pečeme 30 minut přikryté pokličkou a pak odkryté ještě 20-25 minut dopékáme. Podáváme s kopečkem rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!