Smažený halibut v brokolicovém těstíčku s česnekovou kaší

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g chlazených filetů halibuta nebo jiné bělomasé ryby
hladká mouka na obalení
čerstvá strouhanka
šťáva z citronu
2 vejce
máslo na plech
1 brokolice
sůl
bylinky (petrželka, tymián)
2 PL omyté strouhané citronové kůry
Na česnekovou kaši:
1000 g brambor
150 g másla
200 g zakysané smetany
1 palice česneku
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme na 2-3 minuty ve vroucí osolené vodě. Rybu nakrájíme na plátky, posolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a dáme na cca 20 minut do chladu. V misce rozmícháme vejce, hladkou mouku, bylinky, najemno pokrájenou brokolici a uděláme si těstíčko. Rybí filety obalíme v brokolicovém těstíčku a nakonec protáhneme ve strouhance s nastrouhanou citronovou kůrou. Porce ryby vyskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli máslem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova (cca 15 minut).

  2. K rybím filetům při pečení přidáme upéci rozpůlenou palici česneku, pokapanou olivovým olejem, kterou pak použijeme na česnekovou bramborovou kaši.

  3. Mezitím, co pečeme rybí filety, dáme vařit brambory doměkka, scedíme, přidáme k nim máslo a dobře prošťoucháme. Vmícháme zakysanou smetanu, vymačkaný pečený česnek, vyšleháme dohladka a podle chuti osolíme. Podáváme s upečenou rybkou. Když nám zůstane v misce ještě brokolicové těstíčko, přidáme trochu strouhanky a upečeme na plechu brokolicové placičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!