Zelenina s tofu a rýží

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

slunečnicový olej
lžička fenyklu
lžička koriandru
lžička římského kmínu
lžička dlouhého pepře
brambory
cibule
mrkev
pórek
celer
dýně Hokaido
hladká mouka
voda
uzené Tofu
2 lžičky másla
rýže Basmati
hořčičné semínka Sabdži

Postup přípravy receptu

  1. Slunečnicový olej dejte na pánev. Přidejte lžičku fenyklu, lžičku koriandru, lžičku římského kmínu, lžičku dlouhého pepře. Brambory ostrouhejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli, pórek, mrkev, celer nakrájejte na kostičky a dýni hokaido. Koření dělejte na pánvičku a smažte asi minutku. Postupňě přidávejte zeleninu podle tvrdosti. Když je zelenina měkká, poprašte hl. moukou. Chvíli povařte.

  2. Uzené tofu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvičce na másle.

  3. Rýže: Slunečnicový olej dejte na pánev, přidejte lžičku hořčičného semínka, hrnek umyté rýže a opékejte na pánvi do růžova. Zalijte 2 hrnky vody, osolte a dejte péct do trouby. Pečte tak dlouho, dokud se voda nevypaří. Podávejte se zeleninou a tofu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!