Špekáčky na černém pivě s cibulí

Recepty, Ostatní

Suroviny

400 g špekáčků (ten velký má 200 g, menší polovic)
1 cibule
30 g másla
1 paprika (zelená, sladká, která je občas dožluta)
400 ml černého piva

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a ještě orestujeme.

  2. Na zeleninu položíme špekáčky, do kterých jsme udělali mělké zářezy z obou stran. Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme a necháme probublávat, aby se tekutina redukovala, asi 35 až 45 minut

  3. Cibuli s paprikou vyndáme z pánve a špekáčky opečeme z obou stran.

  4. Podáváme s kečupem a hořčicí, jako přílohu můžete zvolit vícezrnnou bagetku, dalamánek nebo chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!