Ostružinová marmeláda s Amarettem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 l šťávy z ostružin (již prolisované)
100 ml vody
1 kg cukr krystal
2-3 lžičky kyseliny citrónové
1 dcl Amaretta
1x 2:1 Želírfix nebo 1x Pectogel

Postup přípravy receptu

  1. Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedu i 6x (o to více získám šťávy). Nechám odstát v lednici i do druhého dne. Druhý den je to tuhé jako hotová marmeláda, ale při vaření je z toho opět tekutá konzistence.

  2. Do hrnce si nalijeme šťávu, přidáme vodu, 1 kg cukru, 2-3 lžičky kyseliny citrónové, 1dcl Amaretta a Pectogel nebo Želírfix. Vše přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut.

  3. Cca 7 skleniček vypláchnutých Amarettem včetně víčka vrchovatíme ještě horkou marmeládou. Po uzavření otočíme víčkem dolů a necháme trochu vychladnout. Jakmile jsou ještě trochu vlažné obrátíme a skladujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!