Zdravá květáková pizza bez mouky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na těsto:
1 menší květák
1 vejce
50 g 30% eidamu
oregano
bazalka
sůl
Další přísady:
2 stroužky česneku
koření na pizzu (nebo bazalka + oregano)
1/2 cukety
3 rajčata
1/2 cibule
kukuřice
100 g 30% eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  2. Květák uvaříme ve vodě. Poté jej rozmixujeme (použila jsem tyčový mixér) spolu s vejcem, prolisovaným česnekem, kořením a nastrouhaným sýrem. Osolíme.

  3. Hmotu dáme na pečící papír - vytvoříme tenkou placku. Dáme do trouby na 30-40 minut.

  4. Cuketu nakrájíme na kolečka a na olivovém oleji krátce osmahneme.

  5. Potom je poklademe na pizzu společně s rajčaty, cibulí a kukuřicí (dala jsem i zbylý květák). Posypeme kořením.

  6. Dáme do trouby ještě asi na 10 minut.

  7. Pár minutek před dopečením posypeme ještě v troubě nastrouhaným eidamem. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!