Zdravá kokosová roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g datlí nebo datlové pasty
100 g tsampy
špetka mleté skořice
1 lžíce (cca 10 g) zlatého lněného semínka
Kokosová náplň:
100 g strouhaného kokosu
100 g tučného kokosového mléka
50 g kokosového oleje
50 g světlého medu nebo tekutého sladidla

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na těsto společně rozmixujte na jemnou směs a poté přendejte do mísy.

  2. Přidejte podle potřeby pár lžic vody a vypracujte soudružné, lehce lepivé těsto.

  3. Mezi dvěma pečícími papíry rozválejte těsto na plát silný přibližně 5 mm a ořízněte ho do tvaru obdélníku.

  4. Ingredience na nápň smíchejte v míse a poté rovnoměrně navrstvěte na vyválený těstový plát.

  5. Pomocí spodního pečícího papíru začněte opatrně od kratší strany těsto rolovat.

  6. Roládu nechte zabalenou v pečícím papíru a dejte ji na hodinu ztuhnout do lednice.

  7. Poté ji nakrájejte na centimetrové plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!