Palačinková roláda s třešněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 palačinek připravených podle osvědčeného receptu
250 ml smetany ke šlehání
200 g jahodové marmelády (rybízové, višňové)
1 vanilkový cukr
1 ztužovač šlehačky
300 g třešní (nebo jiného červeného ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Připravené palačinky naskládejte na pečící papír tak, aby přesahovaly asi třetinu přes sebe a utvořily pruh.

  2. Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem a ztužovačem do tuha.

  3. Pruh potřete dobře rozmíchanou zavařeninou a 2/3 šlehačky.

  4. Podél dalšího okraje naskládejte omyté a okapané třešně, které můžete vypeckovat (část ovoce dejte stranou na ozdobu).

  5. Pomocí papíru zaviňte roládu, zabalte ji do papíru a uložte asi na hodinu do chladu ztuhnout.

  6. Potom odstraňte papír a roládu nakrájejte na špalíčky 3 - 4 cm dlouhé. Každý ozdobte šlehačkou a kouskem ovoce a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!