Zbojnický salát

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g salátového nebo šunkového salámu
2 cibule
cca 4 nakládané okurky
6 - 8 kozích rohů (nakládané, sladkokyselé) - dle ostrosti
pepř mletý
200 g majonézy
Marináda:
1 lžíce oleje
2 lžíce hořčice plnotučné
2,5 lžíce kečupu - sladký nebo pálivý
1 lžíce worcestrové omáčky
3 lžíce láku z okurek nebo kozích rohů či feferonek

Postup přípravy receptu

  1. Marináda: v malém kastrolku svaříme za stálého míchání olej, kečup, hořčici, worcester a lák.

  2. Salám nakrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájené cibule, okurky a na nudličky pokrájené kozí rohy nebo jiné středně pálivé feferonky.

  3. Opepříme a přilijeme zchladlou marinádu a majolku. Vše dobře promícháme a uložíme v chladnu proležet, nejlépe přes noc. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!