Zbojnický bůček (nebo plec)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového bůčku bez kosti a kůže
100 g anglické slaniny
80 g cibule
80 g žampiónů
80 g paprikových lusků
80 g uzeného sýra
50 g hladké mouky
80 g tuku
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka.

  2. Maso vyjmeme, ve zbylém tuku opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a nakrájené žampióny. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, směs mírně podlijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr.

  3. Opečené plátky bůčku vložíme do této směsi, krátce podusíme a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.

  4. Moje obměny: 1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily. 2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku). 3) Místo pepře špetku koření Divočinka. Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!