Jablečno-zeleninová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 jablka
2 menší červené řepy
2 cibule
2 stroužky česneku
plátek celeru
plátek másla o síle cca 1cm
1 lžička oleje
1-1,2 l zeleninového vývaru nebo vody
sůl a mletý pepř na dochucení
do každého talíře lžíce kysané smetany
zelená bylinka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a zeleninu oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ostatní na kostky.

  2. V hrnci na rozehřátém másle s olejem osmažíme do sklovita cibuli a česnek. Přidáme nakrájené suroviny, zalijeme litrem vývaru a uvaříme doměkka.

  3. Poté ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby dochutíme a naředíme na námi požadovanou hustotu.

  4. V talíři ozdobíme kopečkem smetany a bylinkou. Polévku můžeme podávat teplou i studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!