Jablečno-zeleninová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 jablka
- 2 menší červené řepy
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- plátek celeru
- plátek másla o síle cca 1cm
- 1 lžička oleje
- 1-1,2 l zeleninového vývaru nebo vody
- sůl a mletý pepř na dochucení
- do každého talíře lžíce kysané smetany
- zelená bylinka na ozdobu
Postup Jablečno-zeleninová polévka
Postup přípravy receptu
-
Jablka a zeleninu oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ostatní na kostky.
V hrnci na rozehřátém másle s olejem osmažíme do sklovita cibuli a česnek. Přidáme nakrájené suroviny, zalijeme litrem vývaru a uvaříme doměkka.
Poté ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby dochutíme a naředíme na námi požadovanou hustotu.
V talíři ozdobíme kopečkem smetany a bylinkou. Polévku můžeme podávat teplou i studenou.