Zbojnický guláš

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g jehněčího masa
100 g uzené slaniny
2 cibule
1 malé zelí (asi 400 g)
1 hrst sušených hub
4 brambory
1 feferonka
sůl
mletý černý pepř
mletá paprika
kmín
česnek dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpražíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme.

  2. Zasypeme paprikou, přidáme kmín, prolisovaný česnek, sůl, pepř, nakrájenou feferonku, houby, sůl a zalijeme horkou vodou. Vaříme, dokud maso není skoro měkké.

  3. Potom vložíme na nudličky nakrájené zelí, na malé kostičky nakrájené brambory a dovaříme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!