Bezlepkové tvarohové řezy s angreštem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 celá vejce
100 g cukru moučka
130 g másla nebo Hery
1/2 lžičky guaru
50 g šáchorové mouky
150 g tapiokové mouky
150 g univerzální hladké bezlepkové mouky (měla jsem Doves Farm - Plain white)
100 ml sojového mléka
Tvarohová náplň:
400g tvarohu
100 g cukru moučka
1 canilkový cukr
180 ml sojového mléka (podle potřeby)
1 pudinkový prášek
Bezlepková posypka:
120 g cukru moučka
100 g rýžové hladké mouky
100 g rýžové krupičky
100 g Hery

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce rozmícháme s cukrem a Herou. Přidáme všechny sypké suroviny včetně guaru a umícháme těsto. Na závěr přilijeme sojové mléko na zjemnění. Podle potřeby můžeme mléko přidat.

  2. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj rozetřeme. Těsto je hodně hutné, jde špatně rozetřít. Pokud už v míse vypadá, že to půjde ztuha, tak přimícháme ještě sojové mléko, těsto zvláční a zjemní a půjde líp rozetřít.

  3. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Pokud jsme použili hrudkovitý tvaroh, přidáme sojové mléka, aby z tvarohu vznikla kaše. Pokud máme jemný tvaroh, mléko přidávat nemusíme, je tam jen pro konzistenci.

  4. Tvaroh rozetřeme na těsto. Pokud je tvarohová náplň hodně řídká, dáme plech do trouby a pár minut si koláč předpečeme. Pokud je tvaroh hustý, není potřeba předpékat.

  5. Koláč poklademe angreštem, hustě posypeme posypkou a dáme do trouby vyhřáté na cca 200 stupňů. Pečeme asi 40-50 minut. Jestli je těsto upečené zjistíme párátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!