Batátové pyré s ovocným rozvarem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

420 g batáty
400 g vyzrálého ovoce
šťáva z poloviny limetky
kůra z poloviny limetky
1 PL skořice
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábanou batátu (já měla 1 ks) uvaříme do měkka. Mezitím si zvolené ovoce nakrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu na mírný oheň a rozvařujeme do měkka. Mícháme, aby se nepřipálilo, nepodlévat vodou.

  2. Přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, skořici, kdo chce, ještě přisladí. Batáty rozšťoucháme na jemnou kaši. Ovocnou směs vmícháme do kaše a dochutíme dle sebe.

  3. Musí převažovat chuť ovoce, ne batát, takže pokud cítíme spíš chuť batát, přidáme ještě ovoce podle udaného postupu. Já kvůli dia dietě cukr nedávala, jen skořici, ale lze samozřejmě přisladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!