Zavařené okurky + nálev

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

SVAŘÍME:
1,75 l vody
1/2 l octa
přidáme sáček deka necháme 5 minut povařit
přidáme 22 kuliček sacharinu
10 dkg cukru krystal
Tohle množství je jedna dávka, musíte si to udělat podle množství okurek.

Postup přípravy receptu

  1. Na spodek sklenice dáme 2 - 3 kolečka mrkve, petržele, cibule a kousek kopru, naskládáme očištěné okurky do půlky sklenice a znovu dáme zeleninu, ale už bez kopru, zalijem nálevem.

  2. Víčka povaříme v jarové vodě, aby trošku změkla guma, potom propláchneme pod tekoucí vodou, já vička (gumku) vytírám octem.

  3. Nejlepší ale víčka jsou, která už byla používaná. Sterilizujeme na 85°C asi 20 minut od bodu varu, potom hned sundáme z plotny. Jak je sundáte z plotny, dát na chladné místo na dlažbu a na zavařené sklinky dát mokrý hadr. Tento lák dělám 6 let.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!