Zeleninové řízky naruby

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky libovější krkovičky bez kosti nebo z plece, karé, kýty
sůl
pepř mletý
strouhanka
1 sklenice Hradišťanky, Moravanky nebo Kunovjanky
1 lžíce oleje
2 rozšlehaná vejce

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme. Nenaklepáváme. Obalíme ve strouhance, kterou na řízky trošku přimáčkneme, pak tu přebytečnou mírně oklepeme.

  2. Zeleninovou směs dle vlastního výběru (záleží, zda chcete pikantní nebo jen sladkokyselou) nalijeme i s částí nálevu do zapékací misky (větší kusy, například cibulky, překrojíme), zakapeme olejem a vložíme do předehřáté trouby na 200 prohřát do vroucího stavu.

  3. Zapékací misku pak hned vyndáme, řízky obalené ve strouhance protáhneme z obou stran rozšlehanými vejci a ihned dáme na horkou zeleninu. Zbylé rozšlehané vejce nalijeme na řízky, misku zaklopíme a dáme zpět do rozehřáté trouby.

  4. Pečeme dle druhu masa, cca 45 minut, pak odklopíme a dopečeme do barvy, je-li třeba, přidáváme pod maso zbylý nálev. Podléváme jen opatrně, řízky nesmí plavat.

  5. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!