Zapékaný celer s rýžovo-masovou náplní

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velký celer
citronová šťáva z půlky citrónu
250 g uvařené rýže
kousek 30% sýru
200 g kuřecího mletého masa (prsíčko, steak, ale může být i vepřové maso)
1 vejce
kousek zelené cibulky
150 ml vývaru
1-2 rajčata
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nakrájíme na cca 5 mm plátky.

  2. Posolíme, pokapeme citrónem a uložíme do pečící nádoby vytřené olejem.

  3. Uvařenou rýži promícháme s mletým masem, vajíčkem, nastrouhaným sýrem, na kolečka nakrájenou zelenou cibulkou. Osolíme, opepříme.

  4. Náplň naložíme na celer, poklademe plátky rajčat, zalijeme vývarem a pečeme zhruba 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!