Sépiové špagety s marinovaným lososem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

240 g sépiových špaget (s hrubším povrchem)
300 g čerstvého lososa
sůl
pepř
Na omáčku:
1 limetka
80 ml smetany na vaření
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce jemné hořčice
kopr (kdo nemá rád, tak petrželka)

Postup přípravy receptu

  1. Lososa nakrájet na tenké plátky (sousta) a dát do misky se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící oleje.

  2. Alespoň na hodinu do lednice, občas ho otočit.

  3. Metličkou ušlehat hořčici, smetanu, zbylý olej a kůru z limetky nakrájenou ne velmi slabé proužky.

  4. Těstoviny uvařit na skus.

  5. Lososa restovat na másle na pánvi z každé strany minutu (i méně, pokud jsou malé kousky) a udržovat teplé.

  6. Uvařené těstoviny scedit (trošku vody v nich nechat).

  7. Smíchat s omáčkou, podávat s lososem, možno ozdobit čerstvým koprem a jikrami z lososa - kdybyste náááhodou měli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!