Zapékaný květák s krůtím masem a bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 menší květák
4 brambory
300 g krůtího masa
2 jarní cibulky
1,5 dl mléka
4 vejce
4 stroužky česneku
1 cibule
olej
pepř
sůl
150 g tvrdého sýru

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme 10 minút. Potom scedíme a popučíme.

  2. Zemiaky makrájame na malé kocôčky, rovnako aj mäso.

  3. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme mäso a zemiaky a orestujeme. Podlejeme 3 lyžicami vody a zakryté podusíme do polomäkka.

  4. Zmiešame karfiol so zemiakmi a mäsom, pridáme narezanú cibuľku, osolíme, okoreníme.

  5. Vajcia rozšľahámne v mlieku s prelisovaným cesnakom. Vlejeme k zmesi a premiešame.

  6. Celú zmes dáme do vymasteného pekáčika. Pečieme v rúre pri 170°C domäkka. Tesne pred dopečením posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a zapečieme dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!