Zapékané těstoviny s květákem a brynzou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

350 g těstoviny nudle (kolínka...)
1 menší květák
250 g brynzy
200 ml zakysané smetany
100 g uzeného sýra (já používám Volovec)
3 vejce
sůl
mletý bílý pepř
olej
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať.

  2. Karfiol rozoberieme na ružičky a v pare uvaríme do polomäkka.

  3. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu cestovín, pokvapkáme olejom a posypeme mletým bielym korením. Na ne uložíme karfiol, ktorý tiež okoreníme bielym korením. Zakryjeme druhou polovicou cestovín.

  4. Rozšľaháme smotanu, bryndzu a vajcia a zalejeme cestoviny.

  5. Pečieme zakryté pri 180°C 30 minút. Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a už nezakryté zapečieme.

  6. Podávame so zeleninou alebo uhorkovým šalátom, posypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!