Zapékané špagety se zeleninou a masem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 balení špaget
sůl
1 větší cibule
150 g obyčejného špeku
1 x 400 gramová konzerva libovolného masa
2 x 670 gramové sklenice zeleninového leča
200 g nastrouhaného tvrdého sýra - Eidam 30%
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce Vegety

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu a necháme předehřát.

  2. Obě leča přecedíme a nálev použijeme na polévku nebo dáme do krabičky zamrazit na pozdější využití.

  3. Špagety si uvaříme podle návodu na obalu a necháme v cedníku okapat.

  4. Špek nakrájíme na drobné kostičky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí dozlatava osmažíme. Přidáme masovou konzervu i se sádlem a šťávou, co je uvnitř a mícháme asi 5 minut, než se maso rozpustí.

  5. Okapané špagety vložíme do většího pekáčku-já na tuto dávku používám rozměry-d 35 cm, š 20 cm a v 6 cm, přidáme 2 PL oleje a Vegety a rukama hezky promícháme a rozprostřeme po celém pekáčku.

  6. Poklademe vrstvou scezeného leča, na lečo stejnoměrně rozetřeme rozpuštěnou masovou konzervu a vše zasypeme na jemném struhadle nastrouhaným sýrem.

  7. Vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon- já mám plynovou, pečeme 20 minut. Můžete dělat i z poloviční dávky špaget, masovou konzervu dejte celou, ale lečo jen jedno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!