Zapékané řecké placičky (keftedes)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na placičky:
500g mletého masa
1 cibule
½ lžičky oregana
½ lžičky skořice
1 vejce
100 ml mléka nebo vody
Sůl, pepř, olej do pánve
Mouka na obalení
Ostatní:
2-3 rajčata na pokrytí dna pekáčku
1 palice česneku
sušená rajčata z konzervy (nebo pečená vlastní ze sklenice)
1 lžíce citronové šťávy
150 ml červeného vína
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme nakrájenou trošku osmaženou cibuli, oregano, skořici, vejce, vodu, sůl, pepř a pořádně smícháme.

  2. Placičky obalíme v mouce a rychle osmahneme na oleji, aby se zatáhly a přendáme do pekáčku, který jsme vyložili pokrájenými rajčaty na kolečka.

  3. Palici česneku rozkrojíme středem a jednu polovinu vložíme k masu.

  4. Nahoru poklademe sušená rajčata, pokapeme citr.šťávou a vínem a dáme zapéct.

  5. Pekla jsem asi 20min. zakryté a potom odkrýt, posypat strouhaným sýrem (nebo plátky) a ještě zapéct. Příloha: brambory, rýže, těstoviny nebo jen pečivo


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!