Falešná zabíjačková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

3 velké kosti od vykostěné krkovičky a kotlet
nebo vepřová žebírka neuzená
1 lžíce vegety a pod.
1 velká hrst majoránky-rozemnuté
3 stroužky česneku prolisované
1 hrst petrželky nasekané
1 necelý hrnek ječných krup
5 kuliček nového koření
2 lžičky čerstvě mletého pepře
2 bobkové listy
1 lžíce sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kosti dáme vařit do většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku přesolenou. Přidáme nové koření, bobkový list a vaříme, dokud maso na kostech nezměkne. Lepší je vařit maso večer, den předem, protože do vývaru dáme pak nabobtnat kroupy. Kosti obereme, pěkné maso vložíme zpět do vývaru ke kroupám a dáme do studena. Zbylé maso a šlachy dáme svým či sousedovým zvířátkům.

  2. Druhý den jsou kroupy nabobtnalé, zvětšily objem, tím pádem se nemusí dlouho vařit. Mám ráda kroupy, které se musejí kousat, nerozvařené. Přilijeme horkou vodu, odstraníme kuličky nového koření a bobkové listy. Polévku dochutíme pepřem a majoránkou deset minut před vypnutím. Přidáme vegetu či jiné dochucovadlo.

  3. Po vypnutí přidáme petrželku a česnek a necháme tak 5 minut promísit vůně. Kdo smí, může přidat vrchovatou lžíci sádla, dodá polévce správný šmak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!