Zapékané pórkové rolky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na rolky:
1 silný pórek
30 dkg míchané mleté maso
10 dkg plátkový uzený sýr
červená paprika
pepř
sůl
Na omáčku:
10 dkg niva
10 dkg blaťácké zlato nebo eidam
250 ml sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Pórek si nařežeme na zhruba 10 cm špalíky, na jedné straně je nařízneme a 3 nebo 4 nejdelší plátky opatrně sundáme.

  2. Poklademe je plátkem sýra a válečkem ze směsi mletého masa, koření a drobně nakrájeného středu pórku. Zavineme a pokud nám závitek nedrží, přetáhneme přes něj silnější kolečko pórku, viz. fofopostup.

  3. Rolky naskládáme do zapékací misky, posypeme hojně nakrájeným zbytkem pórku a zalijeme omáčkou z nastrouhaných sýrů a smetany. Zapečeme v troubě asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!