Zapékaná šunka z Provence
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové šunky nakrájené na silnější plátky
- 1 cibule
- 4 kuličky jalovce
- sůl
- 5 kuliček pepře
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce bílého vína
- 100 ml smetany
- 1 lžička provensálského koření
Postup Zapékaná šunka z Provence
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme vařit hrneček vody, přidáme do ní cibuli nakrájenou nadrobno, rozdrcené kuličky jalovce, sůl, pepř a ocet. Necháme asi 10 minut povařit.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji přecezeným cibulovým vývarem, přidáme provensálské koření a povaříme. Do omáčky přidáme víno a vmícháme smetanu.
Plátky šunky naskládáme do zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a zapékáme 15 minut při 180°C. Podáváme s čerstvým pečivem a sklenkou bílého vína.