Zapékaná šunka z Provence

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové šunky nakrájené na silnější plátky
1 cibule
4 kuličky jalovce
sůl
5 kuliček pepře
1 lžíce octa
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce bílého vína
100 ml smetany
1 lžička provensálského koření

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme vařit hrneček vody, přidáme do ní cibuli nakrájenou nadrobno, rozdrcené kuličky jalovce, sůl, pepř a ocet. Necháme asi 10 minut povařit.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji přecezeným cibulovým vývarem, přidáme provensálské koření a povaříme. Do omáčky přidáme víno a vmícháme smetanu.

  3. Plátky šunky naskládáme do zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a zapékáme 15 minut při 180°C. Podáváme s čerstvým pečivem a sklenkou bílého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!