Česnekové nudle se zelím

Recepty, Těstoviny

Suroviny

150 g širokých nebo wok nudlí
350 g bílého zelí
velká cibule (cca 170 g)
3 stroužky česneku
olej nebo sádlo
sůl
pepř mletý
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmažíme cibuli dozlatova, ke které ke konci smažení přidáme rozvonět i jemně nasekaný česnek. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme troškou drceného kmínu, pepřem, podlijeme minimálním množstvím vody (cca 2 lžíce) a za občasného promíchání a případného podlití, dusíme pod poklicí, do změknutí na skus.

  2. Během dušení si dle návodu na obalu uvaříme nudle, které následně po scezení vmícháme do hotového zelí.

  3. Podáváme jako přílohu, například k pečenému kuřeti, plátku uzeného masa, přírodním steakům...

  4. Nudle se zelím můžeme posypat dozlatova osmaženou slaninou nebo jinou uzeninou a podávat jako hlavní chod, nebo si usmažíme uzeninu rovnou na cibulovém základu, poté přisypeme zelí a dusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!