Zapečený celer

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 velkého celeru
1 dkg Dobroty bez glutamanu (sypká zeleninová přísada do jídla)
150 g šunky
150 g tvrdého sýru
1 cibulka
2 stroužky česneku
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Celer si očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky, kostičky, nebo jak kdo má rád. Takto nachystaný celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme Dobrotu a povaříme cca 5 minut, podle velikosti nakrájených kousků. Scedíme a necháme okapat.

  2. Cibulku si očistíme a nakrájíme na jemno. Šunku si nakrájíme na kostičky, sýr na plátky, nebo ho nastrouháme. Česnek očistíme a utřeme.

  3. Na pánvičku si dáme trochu tuku (oleje, sádla), osmahneme cibulku, přidáme šunku orestujeme a odstavíme, vmícháme utřený česnek.

  4. Okapaný celer dáme do misky, přimícháme cibulku se šunkou a česnekem. Rozdělíme do dvou tukem vymazaných zapékacích misek, posypeme nachystaným sýrem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!