Štrúdl z bílého jogurtu

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
400 g polohrubé mouky
250 g Hery nebo jiného tuku na pečení
1 celé vejce
1 prášek do pečiva
1 bílý jogurt 200 g
špetička soli
Další suroviny:
oloupaná jablka nakrájená na větší kousky
cukr
trošku mleté skořice
hrozinky
půlky vlašských ořechů
strouhanka
rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, ve které rozmícháme prášek do pečiva, změklého tuku, vejce, jogurtu a špetičky soli zaděláme vláčné těsto.

  2. Rozdělíme na dva stejné díly a každý rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, cca 1/2 cm do tvaru obdélníku.

  3. Prostředek plátů posypeme lehce strouhankou, poklademe jablky, poházíme lehce hrozinkami, zasypeme cukrem s troškou mleté skořice.

  4. Navrh naskládáme vlašské ořechy.

  5. Přehnutím všech čtyř stran zabalíme, přendáme na plech na pečicí papír, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy cca 25 - 30 minut, podle síly těsta, při 170 stupních.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!