Zapečené špecle s kuřecím masem a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích stehenních řízků
1 červenou papriku
3 jarní cibulky bílá i zelená část
2 řapíky řapíkatého celeru
1/2 cukety
1 chilli paprička
1/2 sáčku špeclí
100 g anglické slaniny na tenké plátky
180 g kysané smetany
sůl, čerstvě mletý pepř
2 PL česnekového oleje
Na marinádu:
2 PL ostrého kečupu
1 KL feferonkového krému
1 PL balsamico krému bílého
sůl
1 PL oleje s česnekovou příchutí

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  2. V míse smícháme suroviny na marinádu a maso naložíme.

  3. Necháme asi 1 hodinu marinovat.

  4. Špecle uvaříme podle návodu.

  5. Zeleninu a chilli papričku nakrájíme na kolečka.

  6. Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, přidáme špecle, nakrájenou zeleninu.

  7. Osolíme, opepříme, přidáme naložené maso, pokapeme olejem, potřeme kysanou smetanou.

  8. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 50-60 minut. Doba pečení záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!