Kuřecí kari po belizsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 lžíce rostlinného oleje
2 velké nadrobno nakrájené cibule
3 nasekané stroužky česneku
2 lžičky kurkumy
2 lžičky curry
1 lžička kmínu
450 g kuřecích prsou, nakrájených na proužky
2 lžičky chilli omáčky
1 lžíce limetkové šťávy
1 šálek kokosového mléka
6 nasekaných rajčat
2 lžíce kečupu
sůl a pepř
1 šálek kuřecího vývaru
K podávání:
vařená rýže
sterilované červené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek. Když začne měnit barvu, vmícháme kurkumu, kari a kmín.

  2. Pražíme 3 minuty, pak přidáme kuře, zakryjeme a vaříme 7 minut.

  3. Vmícháme chilli omáčku, limetkovou šťávu, kokosové mléko, rajčata, kečup, sůl a pepř. Podle potřeby přidáme kuřecí vývar. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne, asi 15 minut.

  4. Přimícháme vařenou rýži a naservírujeme na talíři s červenými fazolemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!