Hovězí nudličky na celeru

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

350 g hovězích nudliček
1 malý nebo půlka velkého celeru
kousek pórku
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celer nastrouháme nahrubo. Maso, pokud je vcelku, nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrolu vhodném do trouby rozehřejeme olivový olej a orestujeme pórek. Přidáme hovězí nudličky, osolíme a necháme ze všech stran zatáhnout.

  3. Přilijeme trochu vody, zakryjeme poklicí a dáme do trouby předem rozpálené na 180-200 stupňů. Po 20-30 minutách stáhneme teplotu na 150-180 stupňů. Do kastrolu přidáme nastrouhaný celer, promícháme, podle potřeby přilijeme vodu a necháme dusit, než je maso měkké.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!