Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem a šafránovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na závitky:
4 stehenní kuřecí řízky
listový špenát (i mražený)
sušený česnek
sůl
čerstvě mletý pepř
Na přeliv:
250 ml smetany na šlehání
50-100 g strouhaného sýra (použila jsem blaťácké zlato)
petrželka
sůl
Na rýži:
1 hrnek dlouhozrnné rýže
2-3 hrnků vody
1 lžíce másla
sůl
na špičku lžičky šafránu

Postup přípravy receptu

  1. Stehenní řízky rozložíme, osolíme, opepříme, poklademe špenátem a ten pak posypeme sušeným česnekem. Zavineme a vkládáme do pekáčku vedle sebe spojem dolů.

  2. Smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku a vše řádně promícháme. Směsí přelijeme závitky v pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na cca 180°C doměkka (já nejdříve pekla zakryté a před koncem pečení odkryla a dopekla dozlatova).

  3. Vodu vlijeme do hrnce a zahříváme až k varu (až bude teplá, trochu odebereme do hrnku a rozmícháme v ní šafrán). V jiném hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme rýži, krátce osmahneme.

  4. Vlijeme vodu, vníž jsme rozmíchali šafrán, promícháme a zalijeme vroucí vodou. Osolíme a za občasného míchání uvaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!