Zapékané plátky na kapii s červeným pepřem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 plátky hovězího masa
sůl
mletý pepř
olej
1 velká cibule
2 červené kapie
1 Hermelín
celý červený pepř
3 plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme uležet, nejlépe přes noc, do lednice. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm zprudka opečeme a předěláme je do pekáčku.

  2. Ve výpeku opečeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou červenou papriku, směs osolíme a opepříme, přidáme pár kuliček roztlučeného červeného pepře. Plátky masa potřeme máslem a zasypeme směsí z pánve.

  3. Troubu rozehřejeme na 200°C a vložíme do ní přikrytý pekáč s masem.

  4. Pečeme, dokud maso nebude měkké, můžeme malinko podlít vodou. Před dopečením na maso položíme plátky Hermelínu a posypeme několika kuličkami červeného pepře. Počkáme, až se sýr rozteče a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!