Grilované hrušky s čokoládovo-balsamicovou redukcí a krémem z gorgonzoly

Recepty, Grilování

Suroviny

1 pevná ale zralá hruška
5 lžic červeného balsamica
3 lžíce červeného vinného octa
3 kostičky nastrouhané hořké čokolády
1-2 lžíce medu
1 lžíce nastrouhané gorgonzoly
asi 1 lžíce créme fraiche
pepř
špetka tymiánu
citronová štáva
1 lžička nasucho opražených vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Gorgonzolu smícháme s créme fresh, aby vznikla pevná hmota, lehce opepříme a přidáme tymián. promícháme a uložíme do chladna.

  2. Na nepřilnavé pánvičce přivedeme balsamico s vinným octem k varu a zredukujeme asi na 1/3 původního objemu.

  3. Odstavíme a ve směsi rozpustíme čokoládu a přidáme lžíci tekutého medu. Ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě dosladit.

  4. Hrušky podélně rozřízneme, vykrojíme střed, pokapeme citronem a ogrilujeme.

  5. Do středu hrušky vložíme noček vytvořený z gorgonzoly a přelijeme balsamicovou redukcí.

  6. Posypeme vlašskými ořechy a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!