Gulášovka - co dům dal

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g kuřecích žaludků
4 brambory
3 menší papriky
1 cibule
3 stroužky česneku
100 g plátkové anglické slaniny
200 g vařeného uzeného masa ze žeber
5 lžic slunečnicového oleje
3-4 lžičky hladké mouky
4 lžičky koření Maďarský guláš
1 lžička sladké papriky
lístky čerstvé majoránky
2 kostky bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Omyté žaludky uvaříme do měkka.

  2. Než se nám uvaří, tak oškrábeme brambory, cibuli nakrájíme na kostičky a papriky, slaninu a uzené maso na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme.

  3. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme a orestujeme na ní slaninu.

  4. Přidáme hladkou mouku a usmažíme jíšku.

  5. Odstavíme, vmícháme koření, sladkou papriku.

  6. Nakrájené brambory zalijeme vývarem ze žaludků a vaříme skoro do měkka.

  7. Přidáme česnek, nakrájené papriky a zahustíme jíškou.

  8. Přidáme bujóny, chvíli povaříme a vložíme nakrájené uzené maso, nakrájené žaludky a lístky majoránky. Necháme přejít varem a odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!