Zapečené plněné housky, bulky, žemle...

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Množství dle chuti:
houskové bulky, kaiserky, minibagetky...
anglická slanina nebo šunka...
sýr dle chuti: Gouda, Niva, Hermelín...
vejce
sůl
pepř mletý nebo paprika, bylinky...

Postup přípravy receptu

  1. Den nebo dva starší housky či bulky atp. z vršku odkrojíme a vnitřky vydlabeme. Pečivo vyložíme slaninou či šunkou, přidáme námi oblíbený sýr buď na plátky pokrájený nebo hrubě nastrouhaný, na který vyklepneme čerstvé vajíčko. To osolíme, opepříme či jinak okořeníme, případně posypeme čerstvě nasekanými bylinkami.

  2. Takto připravené naplněné pečivo, dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů zapéct do opečení slaniny a ztuhnutí vajec. Míra ztuhnutí záleží na naší chuti, my rádi tuhý bílek a ještě vláčný, až tekutější žloutek.

  3. Zapečené pečivo podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem a opečenou vydlabanou střídkou, kterou jsme dali ke konci pečení k pečivu též krátce opéct.

  4. Podáváme k snídani, svačině nebo večeři, ale klidně i jako rychlý oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!