Jablečno-oříškový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g strouhaných jablek
300 g mletých vlašských ořechů
100 g špaldové mouky (hladké mouky)
1 prášek do pečiva
3 vejce
4 lžíce medu (nebo jiné sladidlo)
1 lžička skořice
máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Náplň:
500 g tvarohu
2 lžíce skořice
3 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy vsypeme mouku spolu s práškem do pečiva, nastrouhaná jablka, pomleté ořechy, vejce, skořici a med. Všechny ingredience pečlivě spojíme dohromady.

  2. Hotové těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy o průměru cca 24 cm. Formu vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů asi 30-40 minutek. Až bude povrch zlatavý, koláč vyjmeme z trouby a necháme ho zcela vychladnout.

  3. Na krém ušleháme tvaroh s medem a skořicí. Vychladlý korpus rozřízneme napůl a naplníme tvarohovou náplní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!