Zapečené filé s bramborami a zelím

Recepty, Ryby

Suroviny

3 - 4 ks rybí filé (nejlépe pangas)
1/4 kg kysaného zelí
1/4 kg brambor
1/4 l sladké smetany
1 vejce (nemusí být)
10 dkg tvrdého sýra
sůl
pepř
koření na ryby
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme dopředu a vychladlé nakrájíme na 1 cm silné plátky.

  2. Na vymaštěný plech navrstvíme okapané zelí, poklademe osolenými a okořeněnými filety ryb, dále klademe plátky brambor a ještě osolíme.

  3. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut, poté zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a pečeme dále než brambory zrůžoví/ asi ještě 20 minut/, poté posypeme strouhaným sýrem a necháme rozpustit.

  4. Podáváme teplé a můžeme ozdobit zeleným kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!