Jablečná žemlovka s opilými rozinkami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 rohlíky
1 dcl mléka
2 ks vanilkového cukru
1 lžička skořice
120 g měkkého tvarohu
1 lžíce moučkového cukru
1/4 limety
3 lžíce rumu
80 g rozinek
20 g másla
kokos na vysypaní
2 velká jablka
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Spařené rozinky namočíme do rumu. Nakrájíme rohlíky na půlkolečka, vložíme do misky. Zaléváme mlékem a zasypeme lehce vanilkovým cukrem. Rohlíky by měly být vláčné, ne rozmočené. Do druhé misky dáme tvaroh, rozmícháme ho s vejci, vymačkáme limetu, přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr.

  2. Jablka oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme, zasypeme skořicí a troškou vanilkového cukru a do jablek vlijeme rum s rozinkami. Vše důkladně promícháme. Košíčkové formy o průměru 12,5 cm vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno formiček dáváme rohlíky, na ně tvaroh a navrch pokládáme jablíčka s opilými rozinkami.

  3. Necháme péct 25 minut na 180 stupňů. Po upečení servírujeme na talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!