Tataráček z lososa s limetkovo-pepřovou omáčkou, rajčátky s opečeným toastíkem

Recepty, Ryby

Suroviny

Tataráček:
80 g uzeného lososa
1/4 šalotky
kousíček - cca 20 g jarní cibulky
lžička dijonské hořčice
lžička olivového oleje
sůl
pepř podle chuťi
1 ks cherry rajčat
pár kapek bílého vína
Rychlá omáčka limetka s pepřem:
2 lžíce majonézy
1 lžíce olivového oleje
1/4 limetky
barevný pepř podle chuťi
Rajčátko:
cherry rajče
olivový olej - pár kapek
sůl
pepř
1 toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Tataráček: uzeného lososa naškrábeme nožem, dáme do mističky, nakrájíme na drobno cibule a rajčátko, přidáme do misky. Do misky dáme i zbytek surovin. Zakápneme limetou a vínem. Můžeme naservírovat tataráček na talíř.

  2. Limetkovo-pepřová omáčka: Majonézu smícháme s olivovým olejem, vymačkáme limetu a opepříme barevným pepřem. Omáčku můžeme servírovat.

  3. Rajčátko nakrájíme na drobno, zakápneme olejem, opepříme a osolíme, servírujeme. Toast opečeme na sucho na pánvi. Nakrájíme z jednoho toastu 4 malé kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!