Zapečené cannelloni se špenátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

12 ks těstovin cannelloni
50 g másla
40 g hladké mouky
300 ml mléka
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g sekaných rajčat z konzervy
sůl
pepř
500 g mraženého sekaného špenátu
2 žloutky
2 mozarelly

Postup přípravy receptu

  1. Cannelloni povaříme v osolené vodě cca 3 minuty. Scedíme a necháme okapat.

  2. Cibuli najemno nakrájíme, česnek nasekáme nahrubo.

  3. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a osmahneme. Za stálého míchání přilijeme pomalu mléko a uvaříme hustý bešamel. Odstavíme a osolíme.

  4. V menší pánvi na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek, přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit.

  5. Mozarellu nastrouháme nahrubo,čtvrtinu dáme stranou a smícháme se špenátem a žloutky. Osolíme, opepříme a promícháme.

  6. Cannelloni plníme připraveným špenátem.

  7. Do vymazané zapékací mísy položíme 6 ks naplněných cannelloni, zalijeme rajčatovou omáčkou, položíme zbytek těstovin a zalijeme bešamelem. Posypeme zbytkem mozarelly a dáme do trouby péct na 180°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!