Zapečené cannelloni se špenátem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 12 ks těstovin cannelloni
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g sekaných rajčat z konzervy
- sůl
- pepř
- 500 g mraženého sekaného špenátu
- 2 žloutky
- 2 mozarelly
Postup Zapečené cannelloni se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Cannelloni povaříme v osolené vodě cca 3 minuty. Scedíme a necháme okapat.
Cibuli najemno nakrájíme, česnek nasekáme nahrubo.
V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a osmahneme. Za stálého míchání přilijeme pomalu mléko a uvaříme hustý bešamel. Odstavíme a osolíme.
V menší pánvi na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek, přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit.
Mozarellu nastrouháme nahrubo,čtvrtinu dáme stranou a smícháme se špenátem a žloutky. Osolíme, opepříme a promícháme.
Cannelloni plníme připraveným špenátem.
Do vymazané zapékací mísy položíme 6 ks naplněných cannelloni, zalijeme rajčatovou omáčkou, položíme zbytek těstovin a zalijeme bešamelem. Posypeme zbytkem mozarelly a dáme do trouby péct na 180°C asi 40 minut.