Zapečené brambory s nakládaným celerem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory uvařené ve slupce
sklenice sterilovaného celeru (v kyselém nálevu)
cibule
zakysaná smetana
balkánský sýr
bylinky
sůl
pepř
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme nadrobno (třeba přes mřížku jako na bramborový salát), přidáme k nim sterilovaný celer (který už je nakrájený na kostičky), nakrájenou cibuli, zamícháme se zakysanou smetanou, nastrouhaným balkánským sýrem a nasekanými bylinkami. Osolíme, opepříme.

  2. Dáme do lehce vymazané zapékací misky a dáme zapéct do trouby (aspoň na 30 minut).

  3. Podáváme jako hlavní jídlo, ale určitě lze i jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!