Zapečená zelenina

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg brambor
2 větší mrkve
1 kousek celeru
cibule
1/2 kg čerstvých zelených fazolek
mrkev + hrášek (mražená zelenina)
kousek pórku
jarní cibulka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Směs na polití brambor a zeleniny: Kousek nastrouhaného tvrdého sýru, 1 trojúhelník měkkého sýru, 2 lžíce sladkého kečupu, 12% smetana, koření – kurkuma, garam masala, majoránka (kurkuma a garam masala se dá nahradit jakýmkoli kořením, které používáme např.červená sladká paprika, gril.koření a pod.), 2 stroužky česneku, libeček, hrst pažitky a 1,5 dcl vody. Vše rozmixujeme.

  2. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na jemno, celer si nastrouháme na jemném struhadle. Fazolky očistíme a nakrájíme na 3 díly. Pórek a jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka.

  3. Na pánev s trochou oleje dáme cibulku, pórek a jarní cibulku. Poté přidáme fazolky, mrkev, mraženou zeleninu, celer a osolíme. Krátce restujeme.

  4. Na plech si rozložíme brambory, které posypeme kmínem a posolíme. Poté přidáme z pánve restovanou zeleninu. Zalijeme rozmixovanou směsí. Pečeme dokud nemáme brambory měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!