Zapečená zelenina
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 2 větší mrkve
- 1 kousek celeru
- cibule
- 1/2 kg čerstvých zelených fazolek
- mrkev + hrášek (mražená zelenina)
- kousek pórku
- jarní cibulka
- kmín
Postup Zapečená zelenina
Postup přípravy receptu
-
Směs na polití brambor a zeleniny: Kousek nastrouhaného tvrdého sýru, 1 trojúhelník měkkého sýru, 2 lžíce sladkého kečupu, 12% smetana, koření – kurkuma, garam masala, majoránka (kurkuma a garam masala se dá nahradit jakýmkoli kořením, které používáme např.červená sladká paprika, gril.koření a pod.), 2 stroužky česneku, libeček, hrst pažitky a 1,5 dcl vody. Vše rozmixujeme.
Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na jemno, celer si nastrouháme na jemném struhadle. Fazolky očistíme a nakrájíme na 3 díly. Pórek a jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka.
Na pánev s trochou oleje dáme cibulku, pórek a jarní cibulku. Poté přidáme fazolky, mrkev, mraženou zeleninu, celer a osolíme. Krátce restujeme.
Na plech si rozložíme brambory, které posypeme kmínem a posolíme. Poté přidáme z pánve restovanou zeleninu. Zalijeme rozmixovanou směsí. Pečeme dokud nemáme brambory měkké.