Pečená skořicová jablíčka

Recepty, Pro děti

Suroviny

4 větší jablka
8 lžic ovesných vloček
1 lžíce mleté skořice
4 lžíce nasekaných lískových ořechů
100 g lískooříškového másla Nutspread
4 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, rozřízneme napůl a každý vnitřek jablka vydlabeme. Dávejte pozor, ať slupku úplně neprotrhnete. Vydlabanou hmotu pak můžete použít do jiného dezertu.

  2. Do mixéru vhodíme ostatní suroviny a rozmixujeme na hrubší hmotu. Tou pak plníme jablíčka, která vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C cca 10 minut. Nahoře by Vám měla vzniknout křupavá krusta, ale vnitřek jablka zůstane krásně měkký. Podáváme ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!